توی این پست قصد دارم درباره ی فرصت های شغلی یک متخصص Revit صحبت کنم.
غالبا در شرکت های ایرانی فرایند تدوین پروژه های ساخت و ساز همچنان به روش سنتی انجام می پذیرد. به این صورت که با استفاده از نرم افزارهای مدلسازی، حجم و صورت کلی بنا مدل شده و ارایه می شود و پس از آن نقشه های فاز 2 پروژه در نرم افزارهای ترسیمی، تهیه می گردند. برای آنالیز و تحلیل سازه بنا نیز بصورت مجزا مدلسازی سازه انجام می شود و نقشه های تاسیسات و تجهیزات نیز بصورت دوبعدی و یا سه بعدی در نرم افزهای مستقلی مدلسازی می شوند. (فعلا می گذریم از اینکه اگر این وسط مثلا تغییراتی در طرح بنا صورت بگیرد، تمامی مدل ها باید بصورت جداگانه بروز شوند و ...)
پس کاملا روشنه که فرصت های شغلی برای کسی که مسلط به نرم افزار 3DsMax هست نسبت به کسی که Revit رو فراگرفته به مراتب بیشتره!
از طرفی هم کمابیش فعالان حوزه ساخت و ساز از مزایای منطقی و غیر قابل اجتناب تکنولوژی BIM مطلع هستند. تغییر همواره برای افراد و گروه ها با ترس و تردید همراه است و کاملا طبیعی است اما دیر یا زود همگی مجبور به تغییر رویکرد سنتی خود به شیوه های جدید و استفاده از نرم افزارهای مبتنی بر BIM خواهند بود.
بر اساس گزارش Smart Report Market در سال 2012 حدود 71 درصد از شرکت های فعال در حوزه ساخت و ساز در آمریکای شمالی، از تکنولوژی BIM بهره می برند. که این نرخ در سال 2007 چیزی در حدود 28 درصد بوده است.
شرکت های پیشروی ایرانی نیز در حال تغییر رویکرد خود به استفاده از این تکنولوژی می باشند. بعنوان مثال شرکت KRDS (استودیوی طراحی کورش رفیعی)، شرکت کیسون (مهندس انصاری) و ... به دنبال جذب نیروهای متخصص در زمینه کار با نرم افزارهای BIM همچون revit,tekla , غیره می باشند.